Orkesteri

Tuulikellon orkesteri ja yhteissoitot

Kaikille Tuulikellon soitonopetuksessa oleville yksityis- ja pienryhmäoppilaille, joilla on 12 tuntia lukukaudessa kuuluu oikeus osallistua orkesteriin tai muuhun yhteissoittoon. Yhteissoiton määrä on 8x60min. Yhdessä soittaminen kuuluu opetussuunnitelmaan. Se on erittäin tärkeää, useimmiten myös antoisaa ja opettavaista monella tavalla. Toivommekin kaikkien oppilaiden osallistuvan yhteissoittoihin. 

Orkesteria tai yhteissoittoja johtaa Tuulikellon opettaja, joka valitsee soitettavat kappaleet orkesterin tason mukaan. Kappaleita harjoitellaan yksityistunneilla valmistaen niitä orkesteria varten. Myös vasta aloittaneet oppilaat voivat osallistua yhteissoittoon. Soitettavat kappaleet sovitetaan siten, että jokainen pystyy soittamaan mukana. Jos taidot eivät heti riitä omassa soittimessa, voi yhteissoitossa soittaa myös muita soittimia, esim. rytmisoittimia. 

Tällä hetkellä yhteissoitto on järjestetty Tuulikellossa tiistai-iltaisin klo 17.30-18.30 kokoontuvassa orkesterissa. Olemme kuitenkin miettineet myös uusia yhteissoiton muotoja ja aikoja. Suunnitelmissa on esimerkiksi lauantaisin aamupäivällä toteuttavaa yhteissoittoa. Oppilaille ja vanhemmille on tehty kysely, jossa pyydetään kertomaan toiveita ja ajatuksia yhteissoittoa koskien.